Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar: "İBB ile El-Nusra'nın bağı var", "İstanbul seçimleri için Barzani'den yardım istendi"

Ankara'da evine giderken uğrayan Sabahattin Önkibar, katıldığı son televizyon programında Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli hakkında ciddi iddialarda bulunmuştu. Önkibar, aynı zamanda İBB ile El-Nusra arasında bağ olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Kürt seçmenin oyu için bir AKP milletvekilinin Barzani'den yardım istediğini iddia etmişti. Önkibar ayrıca "Ali Babacan'ın partisine Temmuz'da 35 milletvekili geçecek" ifadelerini kullanmıştı.

Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar:

Ankara’da evine 300 metre kala saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar, katıldığı son televizyon programında Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli hakkında ciddi iddialarda bulunmuştu. Önkibar, aynı zamanda İBB ile El-Nusra arasında bağ olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Kürt seçmenin oyu için bir AKP milletvekilinin Barzani’den yardım istediğini iddia etmişti.

Sabahattin Önkibar, Halk TV’de 20 Mayıs tarihinde katıldığı televizyon programında çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

“TÜRKİYE ŞAHIS DEVLETİDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR”

“Türkiye’de hukuktan adaletten söz edilemez” ifadelerini kullanan Sabahattin Önkibar, “Türkiye hukuk devleti değildir, parti devleti bile değildir. Türkiye bir şahıs devletidir. Türkiye’de kimsenin mal güvenliği yoktur, can güvenliği yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.

“TELEFON TAPELERİNE GÖRE BİNALİ YILDIRIM 100 MİLYON DOLAR İSTEDİ”

17-25 Aralık’taki tapeleri hatırlatan Sabahattin Önkibar, “Alo, 100 Milyon Dolar gönder. Kim var telefonun öbür ucunda, Binali Yıldırım. Bakın bunu ben uydurmadım, iddia bile olsa ortada bir tape var ortada.” ifadelerini kullanmıştı. Sabahattin Önkibar konuşmasına “Telefon tapelerinde 100 milyon dolar isteyen Binali Yıldırım’ı Bahçeli nasıl omzuna alıp İmamoğlu’nu kötüler” sözleriyle devam etmişti.

ÖNKİBAR : “BU DEVLET BAHÇELİ DEĞİLMİDİR, EY ERDOĞAN SENDE MERTLİK VE ŞEREF İŞPORTAYA DÜŞMÜŞTÜR DİYEN”

Önkibar, programda “Bu Devlet Bahçeli değil midir ey Erdoğan snde mertlik ve şeref işportaya düşmüştür diyen. Bu Devlet Bahçeli değil midir iktidarın yargı desteğiyle koltuğunda kalan. Devlet Bahçeli şimdi beka diyor. Devlet Bahçeli’nin koltuğuna bekası vardır. Milliyetçileri hadımlaştırmıştır, Tayyip Erdoğan’ın sarayına bekçi yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

“EL NUSRA’NIN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BAĞI VAR”

İBB ile gerici vakıflar arasındaki bağa da değinen Önkibar, şunları kaydetti. “İstanbulda İslamcı dinci vakıflar var. Ben islamcı cemaatleri mafya örgütlenmeleri olarak görüyorum.” ifadelerini kullanan Önkibar, “Bunların İslam’a hizmeti yok. Din bunlar için sermaye. Suriye’den gelen Suriye’liler bağlamında, ayrıntılara girmeyim suç işlemek istemem, hani bir İdlib olayı yaşanıyor Suriye’de, bu bağlamda El-Nusra’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağı olduğu iddiası geldi kulağıma araştırıyorum.”

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KAYBEDERSEK DEĞİL 2 MİLYON, 200 BİN KİŞİYİ ZOR TOPLARIZ”

Önkibar programda ayrıca “Bir AKP milletvekili bana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybedersek 2 Milyon değil 200 Bin kişiyi zor toplarız dedi” iddiasında bulunmuştu. “Aynı zamanda bir AKP milletvekili güneydoğundan Kürt meleleri getiriyor. Hatta Barzani’den de yardım istedi” ifadelerini kullanan Önkibar “AKP’nin kaybetmesi yıkılışını getirir. Temmuz’da Ali Babacan’ın partisine 35 milletvekili geçecek.” ifadelerini kullanmıştı.