Salda Gölü'ne millet bahçesine CHP'li başkandan tam destek

Salda Gölü'ne millet bahçesi yapılması projesine CHP'li Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek destek verdi. Özbek, "Millet bahçesi içerisinde betonlaşma yok. Bazıları 'rant alanı' diyor. Rant alanı olarak düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Salda Gölü'ne millet bahçesine CHP'li başkandan tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’ne “Salda Millet Bahçesi yapacağız” tartışma yarattı. Açıklamayı olumlu bulanların yanında karşı çıkanlar olurken, ilçenin CHP’li Belediye Başkanı Nuri Özbek, “Çok güzel bir yatırım olacağını düşünüyorum. Ben Avrupai bir şekilde olacağını düşünüyorum ve her şekilde destekliyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçen haftaki Burdur programı kapsamında, Yeşilova ilçesindeki “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Salda Gölü’nde inceleme yaptı. Bakan Kurum’un “Salda Gölü çevresine 300 bin metrekarelik alana ‘Salda Millet Bahçesi’ yapacağız ve bu da bir ilk olacak” dedi.

DHA’dan Mesut Madan’a konuşan Yeşilova Belediye Başkanı CHP’li Nuri Özbek, Salda Gölü’ne millet bahçesi yapılmasını olumlu bulduğunu söyledi. Özbek, “Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yapılacak millet bahçesi Salda Gölü’ne çok şey katacaktır” ifadelerini kullandı.

“Projeyi görmeden birçok kişi karşı çıkıyor” diyen Özbek, “Gördüğünüz gibi burada her şey düzensiz. Millet bahçesi ile buralar düzene girecek. Millet bahçesi Yeşilova turizmine çok şey katacaktır. Biz Yeşilova’yı, Salda Gölü’nü tanıttık ama gelen misafirlerimiz için oturma yerleri, yatma yerleri yapamadık, tuvalet yapamadık SİT alanı olduğu için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu aştı. Çok güzel bir yatırım olacağını düşünüyorum. Göle en çok zarar veren barajlardır” şeklinde konuştu.

‘HER ŞEKİLDE DESTEKLİYORUM’

Avrupa’da Salda Gölü benzeri yerleri gördüklerini söyleyen Nuri Özbek, şöyle devam etti:

“Yürüyüş yolları, ışıklandırmalar var. Oturma grupları, dinlenme alanları, spor alanları var. Ben Avrupai bir şekilde olacağını düşünüyorum ve her şekilde destekliyorum. Bu projenin yüzde 40’lık alanı bize ait. Bizden proje istediler. Belediyeye ait tapu olan yerleri de projenin içerisine koyduk. Betonlaşma olacağını düşünmüyorum. Millet bahçesi içerisinde betonlaşma yok. Bazıları ‘rant alanı’ diyor. Rant alanı olarak düşünmüyorum. Diyelim ki küçük yöresel pazar yeri yaptılar ve bunu vatandaşa kiraya verdiler. Vatandaş da burada ürettiğini satacaktır. Çok yerde bunu gördük.”

‘MİLLET BAHÇESİ GÖLÜ KİRLETECEKTİR’

Muğla’dan Salda Gölü’nü görmek için geldiklerini söyleyen Saime Kadirhan “Çok güzel bir yer. Burası biraz daha güzelleştirilebilir. Çadırlar yerine güzel evler yapılabilir. Yürüyüş yolları güzellik katabilir. Doğaya zarar vermeyecek ufak önlemler alınabilir” dedi.

Bucak’tan gelen Harun Çetinkaya ise “Salda Gölü doğa harikası bir yer. Burayı korumayı daha iyi şartları taşımak gerekiyor. Salda Gölü kenarına yapılacak millet bahçesi gölü kirletecektir. Göl kıyısı yerine daha uygun yerlere yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘ALT YAPI TAMAMLANIRSA MİLLET BAHÇESİ ÇOK GÜZEL OLUR’

Almanya’dan geldiğini söyleyen Burhan Budancir, “Salda Gölü etrafına bakıldığında buraya güzel bir yatırım yapılırsa çok güzel şeyler olur. Alt yapı tamamlanırsa, güzel bir millet bahçesi yapılırsa çok güzel olur” ifadelerini kullandı.

Salda köyünde yaşayan Ekrem Yeler de yapılacak millet bahçesini olumlu bulduklarını ancak işletmesinin köylerine verilmesi gerektiğini söyledi. (DHA)