Sakarya'nın komünist adayı Murat Taksim Ada Ekspresi eyleminde

Adapazarı Ekspresi’nin yeniden Adapazarı Garı’na gelmesi talebiyle sürdürülen Cumartesi Eylemlerinin 15.cisi bugün Büyükşehir Bağımsız komünist aday Murat Taksim’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sakarya'nın komünist adayı Murat Taksim Ada Ekspresi eyleminde

Manifesto/SAKARYA

Sakarya’da yaklaşık 21 ay önce ‘hızlı tren’ bahanesiyle durdurulan Ada Ekspresi, hızlı tren inşaatı bitmesine rağmen çalışmaya başlamadı. Sakaryalılar bu nedenle 15 haftadır Ekspresi’nin yeniden Adapazarı Garı’na gelmesi talebiyle Cumartesi Eylemleri düzenliyor.

Gar binası önünde düzenlenen eylemlerin 15.si bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız komünist adayı Murat Taksim’in katılımıyla gerçekleşti.

“BU TRENİ KULLANMAYANLAR BAŞKALARINA PEŞKEŞ ÇEKİYOR”

Komünist aday, eylemde yaptığı konuşmada, “Ben 11 yıldır Sakarya’dayım öğrencilik hayatım burada geçti ve bu treni çok kullandım. Bu treni kullananlar kimler? İzmit’de, Gebze’de çalışan işçiler, İstanbul’da yaşayıp Sakarya’da okuyan Üniversite öğrenciler, yani bu treni kullanan yoksul halk, emekçiler. Peki bu treni kullanmayan ve halkın yararına olan bir hizmeti başkasına peşkeş çekmeye çalışanlar kimler bunun tespitini iyi yapmamız lazım.” dedi.

“Bizim sosyalist belediyecilik anlayışımızda kent içi ulaşımının ücretsiz olması var. Biz emekçilerin üzerindeki ulaşım masrafının farkındayız ve bunun kaldırılması gerekiyor.” diyen Bağımsız Komünist Aday Taksim sözlerini “Kısacası Adapazarı Treni Adapazarı Garı’na gelecek dostlar.” diyerek tamamladı.

Eylemde kendisini tanıtmasının ardından Taksim’in adaylığı ilgi ile karşılandı. Eylem sonrası Taksim’le fotoğraf çektirmek isteyenlerin ve iletişim bilgilerini komünist başkan adayı ile paylaşan vatandaşların olduğu görüldü.