Sakarya'da Bağımsız Komünist Aday Murat Taksim'den KESK'e ziyaret

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Aday Murat Taksim, KESK İl Temsilciliğini'ni ziyaret etti. Ziyarette kentteki mevcut belediyenin peşkeşçi anlayışından söz eden komünist aday, sosyalist belediyecilik ihtiyacının zorunluluğuna vurgu yaptı.

Sakarya'da Bağımsız Komünist Aday Murat Taksim'den KESK'e ziyaret

Manifesto/SAKARYA

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Aday Murat Murat Taksim bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) Sakarya İl Temsilciliği’ni ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladı.

KESK İl Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Murat Taksim, buradaki görüşmede sosyalist belediyecilik anlayışında rantın, ihalenin ve yağmaya yer olmadığının altını çizip, Sakarya’nın sosyalist belediyecilik anlayışına ihtiyacından bahsetti.

BELEDİYENİN EN BÜYÜK PROJELERİ PEŞKEŞ ÜZERİNE

Sakarya’daki mevcut belediyecilik anlayışının en büyük projelerinin devlet hazinelerini ranta açmak, kamusal alanları sermayeye peşkeş çekmek ve halkın sosyo-kültürel ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanları özelleştirmek olduğunun bilindiğini belirten Bağımsız Komünist Aday Murat Taksim, dün yerel medyada yer bulan bir peşkeş örneğine dikkat çekti. Sakarya Serdivan’da ilçe belediyesinin Kemalpaşa ve Beşköprü mahallelerinde arsa vasıflı 5 bin 402 metrekare alanlı 5 taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkardığı ve taşınmazların yaklaşık değerinin 2 Milyon 781 bin lira olarak belirlenmesi konusunu gündeme getiren komünist aday, “belediyeler arasında en borçlu 3. belediye olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin belediyecilik anlayışının değişmesinin zorunlu olduğunu” belirtti.

KAMUCU BELEDİYECİLİK İÇİN SOSYALİZM

Komünist aday, konuşmasında “üretimin ve yönetimin halkla birlikte yapılması, kadınların üretime aktif bir şekilde katılması için belediyenin ücretsiz kreşler açması gerektiğini, her kesimden halkın sosyo-kültürel faaliyetlere kolay erişebildiği ve devlet hazinelerinin kamu yararına aktif bir şekilde kullanıldığı bir belediyecilik anlayışının sosyalist belediyecilikte olduğu” hatırlatmasını yaptı.

Görüşme sonunda toplantıya katılan KESK üyeleri, Murat Taksim’in bağımsız komünist adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını ve Sakarya’da seçeneksiz kalmadıklarını söyleyip teşekkürlerini iletti.