Şahan Gökbakar'dan bakanlığa: Biz salak değiliz, bu katliamı onaylayandan hesap sorulsun...

Oyuncu Şahan Gökbakar, Bakanlığın Kazdağları açıklamasına "Açıklama değil itiraf olmuş... Acilen bu Kanadalı şirket defolup gitsin buradan... Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar" diyerek tepki gösterdi.

Şahan Gökbakar'dan bakanlığa: Biz salak değiliz, bu katliamı onaylayandan hesap sorulsun...

Çanakkale’denin Kazdağları bölgesinde altın madeni için yapılan büyük doğa katliamına karşı günlerdir süren tepkiler sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklama gelmiş, açıklamada “ilgili maden sahasının Kazdağları’nda değil, Kazdağları’na 40 kilometre uzaklıkta olduğu” belirtilirken “İddialarda yer alan alanda kesilen ağaç sayısı ortaya atıldığı gibi 195 bin değil, 13 bin 400’dür.” denilmişti.

Komedyen Şahan Gökbakar, bakanlığın açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. “Açıklama değil, itiraf olmuş” diyen Gökbakar, “Biz salak mıyız? Göz görüyor bakın bakalım kaç ağaç kesilmiş? Kazdağları ve etrafı kaç km² su kaynaklarına sahip? İstanbul’a su kaç km öteden geliyor? Yahu o bölgedeki köylere su taşıyan nehirler ve kaynaklar kaç km öteden geliyor?” diye sordu.

Gökbakar’ın sözleri şöyle:

“Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yapmış. Demiş ki ‘evet ağaçlar katledildi ama 195 bin değil 13 bin ağaçcık kestik canım. He ayrıca da Kaz dağları değil orası 40 km uzağı… Bakanlığa sorularım: Biz salak mıyız? Göz görüyor bakın bakalım kaç ağaç kesilmiş? Kazdağları ve etrafı kaç km² su kaynaklarına sahip? İstanbul’a su kaç km öteden geliyor? Yahu o bölgedeki köylere su taşıyan nehirler ve kaynaklar kaç km öteden geliyor? 40 km Kaz Dağları ve su kaynakları için, ev ile bakkala olan uzaklık gibi denilebilir… Yani açıkçası bu açıklamayı yapan ve bunu açıklama diye veren zihniyet işte sorun. Açıklama değil itiraf olmuş… Acilen bu Kanadalı şirket defolup gitsin buradan… Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar be! Bunu onaylayan ve izin veren kişilerden de hesap sorulsun!”