Sağlık Bakanına göre ameliyat iptalleri 'asla sözkonusu değil'!

Hastanelerde yaşanan tıbbi malzeme ve ilaç krizi daha dün bir doktorun kapısına astığı ilanla yeniden açığa çıkmıştı. Bakan Koca ise böyle bir durumun asla olmadığını öne sürdü.

Sağlık Bakanına göre ameliyat iptalleri 'asla sözkonusu değil'!

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “müşterisi çok olacak” dediği şehir hastanelerine ilişkin açıklama yaptı.

A Haber‘de yer alan habere göre Bakan Fahrettin Koca, “Bundan sonraki süreçte genel bütçeden yapıyor olsak, finasal model değişikliği olsa bile şehir hastanelerinin yapımından, konseptinden, fonksiyonundan vazgeçmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

REDDETTİ AMA…

Bakan Koca, hastanelerde yaşanan tıbbi cihaz ve malzeme krizinden dolayı ameliyatların yapılamadığını ise reddetti. “Malzeme eksikliği nedeniyle ameliyatların yapılmadığı gibi bir durum asla söz konusu değil.” diyen Koca, “Malzeme fiyatlarının SUT fiyatlarından yukarıda olduğu dönemde bile kendi global bütçemizden karşılayarak vatandaşımızın ameliyatlarını yapmıyor noktasında asla olmadık” ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca’nın hastanelerde “asla sözkonusu değil” diyerek reddettiği tıbbi malzeme ve ilaç krizine dair yalnızca son birkaç hafta içinde yaşanan ve ölümlere varan olaylara ilişkin haberlerimizi yeniden paylaşıyoruz: