Sağlık Bakanı Koca, zamanında ve yeterli aşı dağıtımı yapılmadığını itiraf etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısı için "İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, zamanında ve yeterli aşı dağıtımı yapılmadığını itiraf etti

Bursa’dan Elazığ’a, Konya’dan Samsun’a, Antalya’dan Edirne’ye kadar Türkiye’nin birçok ilinde grip aşısı sıkıntısı yaşandığı daha önceki haftalarda haberlere yansımıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamayla yaşanan ve olası salgınlar düşünüldüğünde büyük ihmal anlamına gelen bu sıkıntıyı doğruladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşılarına erişimle ilgili, “İlk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı, ancak anlıyoruz ki talep yoğunluğu sebebiyle aşılar azalmış. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak.” dedi.

Bu yıl için üretilen grip aşılarının eczanelere ve sağlık kuruluşlarına dağıtımının ekim ayı içinde başlayacağının daha önce açıklandığını anımsatan Koca, “Söylediğimiz gibi ilk etapta 253 bin doz aşının dağıtımı yapıldı ancak anlıyoruz ki talep yoğunluğu sebebiyle aşılar azalmış. Önümüzdeki haftalarda 500 bin dozun daha dağıtımı yapılacak. Bu yıl toplamda piyasaya verilecek aşı miktarı 1,2 milyon doz olacak.” bilgisini verdi.