Sağcı lider Bolsonaro'dan ABD üssü sinyali

Brezilya'nın sağcı söylemleriyle bilinen yeni devlet başkanı Jair Bolsonaro, gelecekte ülkesinde bir ABD askeri üssü kurulması ihtimalinin değerlendirilebileceğini söyledi. 

Sağcı lider Bolsonaro'dan ABD üssü sinyali

Brezilya’nın sağcı söylemleriyle bilinen yeni devlet başkanı Jair Bolsonaro, gelecekte ülkesinde bir ABD askeri üssü kurulması ihtimalinin değerlendirilebileceğini söyledi.

Göreve gelmesinin ardından ilk röportajını SBT televizyon kanalına veren yeni devlet başkanı, ABD üssü konusu ile ilgili olarak “Bu dünyadaki gelişmelere bağlı. Böyle bir olasılığı ilerde konuşmak zorunda olmayacağımızı kim bilebilir.” dedi.

ABD ile yakın ilişki kurmak istemesinin amacının “ekonomik temelli” olduğunu belirten Bolsonaro, “Ama aynı zamanda askeri de olabilir. O alanda bir anlaşma imzalayabiliriz. Güney Amerika’da süper güç olmak istemiyoruz, ama yine de üstünlüğümüz olmalı.” ifadelerini kullandı.

Bolsonaro sözlerine “Askeri üs sembolik anlam taşıyor olabilir. Şu anda, Amerikan, Çin, Rus silahlı kuvvetleri üsleri olmadan da dünyanın her yerinde güçlüler” şeklinde devam etti.