SADAT'tan eski askerlere 4 bin dolar maaşla "iş" teklifi

SADAT'ın Somali’de eğitim vermek için eski SAT komandolarına iş teklifi yaptığı, eğitimlere Eylül – Ekim ayında başlanacağı ve 4 bin dolar maaş verileceği söyleniyor.

SADAT'tan eski askerlere 4 bin dolar maaşla

Dinci faaliyetleri nedeniyle ordudan ihraç edilen askerlerin kurduğu, başında eski general Adnan Tanrverdi’nin bulunduğu ‘güvenlik’ şirketi SADAT’la ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

SADAT’ın Somali’de çalışmalara başladığı, bu nedenle eğitim vermek için eski SAT komandolarına “iş teklifi” yaptığı öne sürülüyor. Eğitimlerin Eylül – Ekim ayında başlayacağı ve 4 bin dolar maaş verileceği söyleniyor.

İddiayla ilgili Odatv’ye bilgi veren kaynaklar, 28 Şubat sürecinde TSK’dan ihraç edilen, bir güvenlik şirketinin yöneticisi olan M.N.E.’nin işe alım sürecinde aracı olduğunu belirtti. Somali’deki işin başında ise eski SAT Astsubay M.E.K.’nin olduğu ileri sürüldü.

“SOMALİ’DEN BİR YETKİLİ SADAT’TAN ORADA BİR ÜS KURMASINI TALEP ETTİ”

SADAT’ın kurucusu Tanrıverdi, 19 Şubat 2018’de yaptığı açıklamada Somali’yle ilgili iddialara ilişkin şunları söylemişti:

“Somali’de de silahlı kuvvetlerimiz oraya gitmeden önce Somali’den bir yetkili SADAT’tan orada bir üs kurmasını talep etti. Sonra silahlı kuvvetlerimiz gidince bize ihtiyaç kalmadı. Zaten biz silahlı kuvvetlerimiz olmadığı, ulaşamadığı yerlere hizmet verelim demiştik. Silahlı kuvvetlerimiz şimdi oraya hizmet verecek bir üssü kurdu.”