Sabah'ın yeniden hedef aldığı Deniz Çakır: Cadı kazanı kaynatılıyor

İstanbul'da bir AVM'de türbanlı kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla bir süredir yandaş basının hedefinde olan Deniz Çakır, bugün bir kez daha AKP'ye yakın Sabah'ta suçlu gösterilmeye çalışıldı. Çakır habere sosyal medya hesabından açıklama yaparak yanıt verdi.

Sabah'ın yeniden hedef aldığı Deniz Çakır: Cadı kazanı kaynatılıyor

Türbanlı kadınlara İstanbul’da bir AVM’de bulunan mekanda hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, olayın üzerinde bir aydan fazla zaman geçtikten sonra AKP’ye yakın Sabah gazetesi tarafından bir kez daha hedef alındı. Çakır da aynı şekilde yeni bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi.

Sabah gazetesinin Günaydın isimli ekinde yer alan haberde, Çakır’ın türbanlı kadınları sözlü taciz ettiği yönündeki iddiaya dair kamera kayıtları ve savcılık ifadelerine ulaşıldığı öne sürüldü.

Haberde “Bazı çevreler ve Çakır’ın kendisi tarafından yalanlanan olayın güvenlik kamera kayıtlarını ilk kez Günaydın ele geçirdi. Görüntülerde; Çakır’ın saldırgan tavrı, başörtülü kızları telefonu ile çekmeye çalıştığı, el kol hareketleri yaptığı, Çakır’ın yanındaki arkadaşlarının ve kafe personelinin ise onu sakinleştirmeye çalıştıkları görülüyor” denilirken kamera kayıtlarından elde edildiği öne sürülen fotoğraflar yayınlandı. Bu fotoğrafların üzerine, olaya dair notlar yazıldı. Haberde olayın nasıl geliştiğini gösteren herhangi bir video veya ses kaydı konmaması dikkat çekti.

“İLK GÜNKÜ İSNATLAR YENİ BİR ŞEYMİŞ GİBİ SUNULUYOR”

Seçim öncesi türban mağduriyeti özelinde din istismarı furyasının başladığı dönemde bir kez daha hedef alınmak istenen Deniz Çakır, haber üzerine Instagram hesabından açıklama yaptı.

Çakır şöyle dedi:

“Kamuoyunu Bilgilendirme İçin Zorunlu Açıklamadır

Hakkımdaki haksız ve tek yanlı suçlamaların ortalıkta bir cadı kazanı kaynatmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bugün basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlerde; yine şikayetçi görünen kişilerin ilk günkü isnatları, tek yanlı beyanları, yeni bir şeymiş gibi ve sansasyonel bir üslupla sunuluyor. Ben; basının görev ve hakları kadar sorumlulukları da olduğu kanısındayım. Bunun yanında, her şeyden önce biraz insani, vicdanlı ve insaflı, gerçeklerin dışına çıkmama özeni ile tüm bunların toplamından çıkacak biraz gazetecilik etiğine uyulması talebim var. Bırakalım yargı; gerçeği bulma görevini, kimseden etkilenmeden, yansız bir şekilde sürdürsün. Basın; çatışma ve gerginlikler yerine gerçek ve hukuktan yana olsun. DENİZ ÇAKIR”

Çakır hakkında yürütülen soruşturmada savcılık, Çakır hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından takipsizlik kararı vermişti.

Ancak Çakır hakkında “Hakaret” suçundan yürütülen soruşturma ise devam ediyor.