Sabah yazarından intihar 'analiz'i: Hiçbir yardıma başvurmamışlar, bir tuhaflık yok mu?

Sabah'ın ekonomi yazarı Güngör, Fatih'teki toplu intiharda bulduğu 'tuhaflığı" yazdı.

Sabah yazarından intihar 'analiz'i: Hiçbir yardıma başvurmamışlar, bir tuhaflık yok mu?

İstanbul Fatih’te 4 kardeşin intiharıyla ilgili olarak AKP medyasından beklenen “analiz”ler gelmeye başladı.

AKP yayını Sabah‘ın ekonomi yazarı Dilek Güngör, konuyla ilgili “Birşeyleri kaşımaya kaşıyorlar!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İntihar eden kardeşlerin SGK verilerine eriştiğini söyleyen Güngör, “O bilgiler, 4 kardeşi intihara sürükleyen nedenin yoksulluktan öte bir durum olduğunu gösteriyor. Zira, Oya Yetişkin’in Temmuz 2019 itibarıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki prime dayalı esas kazancı 5.800 TL (yani net maaşı 4.000 TL’nin üzerinde) Kamuran Yetişkin de her ay devletten 800 TL yetim aylığı alıyor. Yaşar Yetişkin’in 1.5 yıl önce SGK kaydı var. Ondan sonra part time işlerde çalıştığı için sosyal güvenlik kaydı bulunmuyor. Ama ne hikmetse, Oya Yetişkin 2 ay önce üniversiteden kendi isteğiyle ücretsiz izne ayrılıyor” ifadesini kullandı.

İntihar eden kardeşlerin aile dostu Serpil Alkan, Oya Yetişkin’in Mimar Sinan’daki işiyle ilgili olarak “Daha fazla para kazanabilmek için Mimar Sinan’da modellik yapmaya başladı. 130 kiloya çıkmıştı. Nü fotoğrafı çekilirken ‘çocuklar bana gülüyordu, gücüme gidiyor’ diyordu.” demişti.

Kardeşlerin bugüne kadar ne işsizlik maaşına, ne kaymakamlığa, ne sosyal yardımlaşma vakfına başvurduğunu öğrendiğini söyleyen yandaş yazar, yazısını “Devletin elektrik faturasına verdiği destekten yararlanmak için de girişimde bulunmamışlar. Anlattıklarımı alt alta koyun. Bu işte bir tuhaflık yok mu!” ifadeleriyle sonlandırdı.