Sabah yazarı Öcalan'dan seçim desteği istedi

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, Selahattin Demirtaş ve HDP'den gelen CHP'nin desteklenmesi yönündeki mesajlara karşılık Abdullah Öcalan'ın seçim mesajının acilen açıklanmasını isterken "Duyumlarımız, seçimde en azından 'nötr kalınması' çağrısına denk düşüyor" dedi.

Sabah yazarı Öcalan'dan seçim desteği istedi

23 Haziran seçimlerine 3 gün kala yapılan anketlerde İmamoğlu lehinde sonuçlar açıklanırken AKP’nin yayın organı Sabah‘ta hayli ilginç bir yazı kaleme alındı.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun “İstanbul… Kürt kökenli seçmenler” başlıklı yazısında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi yönündeki mesajı hatırlatılırken, Abdullah Öcalan’ın ne dediğinin bilinmediğine dikkat çekildi.

Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere gittikleri İmralı Adası’ndan dönen avukatlara seslenen Müderrisoğlu, vakit geçirmeksizin Öcalan’ın güncel değerlendirmelerinin paylaşılması çağrısı yaparak seçimle ilgili tutumun açıklanmasını istedi. Müderrisoğlu buna ek olarak bir de “Ki duyumlarımız, seçimde en azından “nötr kalınması” çağrısına denk düşüyor.” iddiasında bulundu.

Müderrisoğlu’nun yazısı şöyle:

“23 Haziran İstanbul yenileme seçimlerinde, oy blokları büyük ölçüde belirginleştiğinden, “kararsızlar ve Kürt kökenli seçmenler” dengeleri etkileyebilecek güçte kabul ediliyor.
Kararsız olarak tanımlanan ve yakın markaja rağmen renk vermeyen bu grubun anlaşılabilir kaygıları veya memnuniyetsizlik nedenleri var.
Bu yönüyle bakıldığında, kararsız vatandaşlar, siyasetin ikna kabiliyetinin sınırları içinde bulunuyor.
Oysa, etnik kimlikle şekillenen seçmenler, farklı göstergelerle tercihlerini şekillendiriyor. Örneğin, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, son açıklaması ile CHP adayına destek isterken henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.
Ada’dan dönen avukatlarının, vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor. Ki duyumlarımız, seçimde en azından “nötr kalınması” çağrısına denk düşüyor.”