Sabah yazarı Mahmut Övür ne yazdığının farkında mı?

Sabah yazarı Mahmut Övür, AKP’yi koruyup CHP’ye vurmak isterken aslında her şeyi bir güzel itiraf etmiş. Kapitalizmi, sermaye düzenini, ihaleciliği, partizancılığı, beceriksizliği. Kapitalist sistemde kapitalist bir devletin kapitalist hükümetinin kapitalist işleyişini ne güzel anlatmış!

Sabah yazarı Mahmut Övür ne yazdığının farkında mı?

Biz değil yandaş Sabah yazarı söylüyor: Mahmut Övür, THK ve uçaklar konusunda her şeyi söylemiş aslında. Ancak kendisi bunun farkında mı bilinmez.

Yazısında, AKP’li Orman Bakanı’nı aklamaya çalışmış, “Türk Hava Kurumu adına niye CHP konuşuyor?” diye sorarak; aslında THK’nin CHP tarafından yönetildiğini iddia etmiş. Bir de THK yöneticilerinin yüksek maaşlarına değinmiş.

Aklınca THK’yi eleştirecek, AKP’yi aklayacak.

Bizim Türk Hava Kurumu’nu ya da CHP’yi savunmak gibi durumumuz yok.

Ancak Akdeniz bölgesinde, Marmara Adası’nda ve sonra İzmir’de ortaya çıkan orman yangınlarında binlerce hektarlık ormanın kül olmasının hesabını soracağız!

Önce yazıya* dönelim. Sabah yazarı Mahmut Övür, AKP’yi koruyup CHP’ye vurmak isterken aslında her şeyi bir güzel itiraf etmiş.

Kapitalizmi, sermaye düzenini, ihaleciliği, partizancılığı, beceriksizliği. Kapitalist sistemde kapitalist bir devletin kapitalist hükümetinin kapitalist işleyişini ne güzel anlatmış!

Türk Hava Kurumu’nun yolsuzluk ve kötü yönetiminden bahsetmiş. THK’nin emekli bir general kuruma geldikten sonra arpalığa dönüştüğünü iddia etmiş. Sonra CHP’li olduğunu iddia ettiği bir kişinin ifadelerini alıntılamış:

“Söze, ‘Kim doğruysa hakkını verelim’ diye başlıyor ve devam ediyor: ‘Sorun bakanlığın açtığı ihalelerde kurumun yüksek fiyat vermesinde saklı.

Bakanlık ikinci kez bir ay süre vermesine rağmen hazırlanamadı. Çünkü kurumda para yok. Uçaklar rantabl hale getirilmediği için de yüksek teklif verdik. Şu an 9 uçak var ve sadece 3’ü çalışabilir durumda.”

Şimdi neresinden başlasak bilemiyoruz.

Madem THK yüksek fiyat verdi, ucuzunu bulamadınız mı, neyi beklediniz?

Orman Bakanlığı kendi filosunu kaç yıldır niye kurmadı? Aklınıza mı gelmedi? Yoksa orman yangınları yeni bir şey mi?

Madem THK, uçakların bakımı için yüksek fiyat verdi, ödeseydiniz ne olurdu? Hiç değilse THK uçaklarının bakımı yapılmaz mıydı? Gavurun malı mı?

Ya da THK uçaklarını modernize etmek için harekete geçseydiniz de ihaleye bu şekilde otursaydınız zor muydu?

Diyelim ki yalnızca 3 uçak uçabiliyordu, bari bunu kullansaydınız, bu kadar mı taş kalplisiniz?

Orman yangınlarına müdahale etmek için bir ihale açılmasını hangi mantıkla açıklayabiliyorsunuz? Para, rant, ihale, sermaye bu kadar mı gözlerinizi kör etti?

Ey THK, madem durum bu, uçakların bakımı için bütçe yapmaktan aciz misiniz?

Ülkemizin ormanları yanarken uçakları kaldırsaydınız ne olurdu? Niye korktunuz?

Karşılıklı ihale pazarlığı yapan THK ve Orman Bakanlığı, yani CHP ve AKP zihniyeti, sizi parayla mı saydılar memlekete?

Aslında durum çok açık.

THK’nin günahı çok. Orman Bakanlığı’nın ise suçu büyük! Birisine CHP oturmuş, diğerine AKP!

Köküne kadar kapitalist olduğunuz için, ihale pazarlığı inadına, çıkarlarınız adına, partizancılığınıza kurban gitti ormanlarımız!

İşte bu memleket tam da kar hırsı, ihale pazarlığı, rant ve yolsuzluk düzeni yani adlı adınca kapitalist bir sistem olduğu için çıkan orman yangınları söndürülemedi.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, utanmadan yazıyorsun? Hiç mi vicdanın sızlamıyor bunları yazarken?

Ya da hiç mi akıl yürütmüyorsun gerçekleri görürken?

Savunduğun düzeniniz batsın!

*https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ovur/2019/08/23/thkda-neler-oluyor