Sabah yazarı: Beşiktaş, İmamoğlu'na sahibinden habersiz loca tahsis etmiş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun henüz mazbatasını almadan önce gittiği Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçında, oturduğu loca ile ilgili "habersiz tahsis" iddiasında bulunuldu.

Sabah yazarı: Beşiktaş, İmamoğlu'na sahibinden habersiz loca tahsis etmiş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beşiktaş – Medipol Başakşehir karşılaşmasında oturduğu locayla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

AKP’li yazar Mahmut Övür’ün Sabah’taki köşesinde kaleme aldığı yazıya göre Beşiktaş Kulübü, İmamoğlu’nun maçı izlemek üzere oturtulduğu locayı sahibinden habersiz tahsis etti.

Övür’ün aktardığına locanın sahibi olan Atalay Demirbaş adlı işadamı bu gelişme üzerine kulübe ihtarname göndererek, “Kiralama bedeli 254.000.00 USD’nin 7 gün içerisinde tarafımıza iadesini talep ederiz.” dedi.

“İmamoğlu’na o locayı kim ayarladı?” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Meğer, Türkiye’nin en önemli şehri İstanbul’un, kesinleşmemiş de olsa belediye başkanı olan İmamoğlu’nun gidip oturduğu o locanın sahibinden izin alınmamış.

‘Olmaz öyle şey’ dediğinizi duyar gibiyim.

Olmuş ama… Bunu da loca sahibi işadamı Atalay Demirbaş adına Beşiktaş Kulübü’ne gönderilen ihtarnameden öğreniyoruz.

İhtarname şu tespitle başlıyor: ’Stadyumda bulunan 80 nolu loca 3 yıllığına 254.000.00 USD karşılığında Demand Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş tarafından kiralanmıştır.’

Sonra şu suçlamayla devam ediyor: ’Tarafımıza tahsis edilen loca bilgimiz ve iznimiz olmaksızın muhatap şirket tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu’na kullandırılmıştır.’

***

Böyle bir şey spor tarihinde görülmüş mü bilemem ama işin mahkemelik olacağı çok açık. Çünkü ihtarname şu taleple bitiyor:

‘İşbu sebeple loca kiralama bedeli 254.000.00 USD’nin 7 gün içerisinde tarafımıza iadesini talep ederiz.”