Saadet'ten Erdoğan'a: İstanbul Sözleşmesi'ni bir an önce yırtıp atın

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş, İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı: "Sayın Cumhurbaşkanı ivedilikle 'Biz İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atıyoruz' demeli"

Saadet'ten Erdoğan'a: İstanbul Sözleşmesi'ni bir an önce yırtıp atın

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete‘nin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Mustafa Kurdaş, kadın haklarına önemli kazanımlar getiren ve “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen sözleşmeyi hedef aldı.

Saadet Partisi’nin televizyonu TV5’te “Buyurun Başlıyoruz” programında konuşan Kurdaş, İstanbul Sözleşmesi’yle birlikte “namus” kavramına saldırıldığını ve bunun yerine yeni kavramların ihdas edildiğini öne sürdü.

Yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyleyen Kurdaş, “Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkacak bir söze bağlıdır: ‘Biz İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp atıyoruz’. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Biz İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp atıyoruz’ demesi, Trump’ın gönderdiği mektubu yırtıp atmaktan çok daha mühimdir, çok daha ehemdir, çok daha ivedi yapılması gerekir.” dedi.

Kurdaş, AKP medyasına da çağrı yapıp “Sayın Cumhurbaşkanının medyasına da düşen bunu gündemine alması ve bir an önce bu milleti İstanbul Sözleşmesi’nden kurtarmasıdır” ifadelerini kullandı.