Rutkay Aziz: Asla aynı gemide değilim, olmam da

Sanatçı Rutkay Aziz, son süreçte, "muhalif" isimlerin bir bir hükümete yakın medya organlarında yer almasına yönelik “Ben hiç bir zaman onlarla aynı gemide olmadım, olmam da.” çıkışını yaptı.

Rutkay Aziz: Asla aynı gemide değilim, olmam da

Sinema ve tiyatronun usta isimlerinden Rutkay Aziz, son dönemde kimi “muhalif ” isimlerin bir bir hükümete yakın medya organlarında yer almasına yönelik “Ben hiç bir zaman onlarla aynı gemide olmadım, olmam da.” ifadelerini kullandı.

Yol TV’de “Esas Mesele” isimli programa katılan usta sanatçı, kültür sanat dünyasında son dönemde yaşanan bazı gelişmelere ilişkin sorulara yanıt verdi.

“BEN AYNI GEMİDE DEĞİLİM”

Rutkay Aziz, bazı ünlü isimlerin hükümete yakın medya organlarında yer almasına yönelik “Ben hiç bir zaman onlarla aynı gemide olmadım, olmam da.” ifadelerini kullandı.

Aziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fazıl Say’ın konserine katılmasıyla başlayan Say’a yönelik tepkilere ise “Fazıl’ı rahat bırakalım, onu linç etmeye hakkımız yok. O piyanosuyla, besteleriyle dünyayı dolaşsın” cevabını verdi.

“50 YILIN SONUNDA DÖNENLER”

2016 yılında yaşamını yitiren Yeşilçam’ın usta oyuncusu Tarık Akan’a özlemini, “Bir yaştan sonra kolay kolay dostluklar oluşturamıyorsunuz” sözleriyle dile getiren Aziz, son süreçte hükümete yaklaşan sanatçıları da “50 yılın sonunda dönenler” olarak niteleyerek, “İnsan neden döner? Herhalde çıkar peşindedir.” dedi.

“LEVENT ÜZÜMCÜ YALNIZ KALMAMALIYDI”

Aziz, oyuncu Levent Üzümcü’nün Oyuncular Sendikası’na yönelik aldığı tutuma da hak verdi. “Anlatılan Senin Hikâyendir” adlı oyunu tehdit ve yasaklar yüzünden sahnelenemeyen Levent Üzümcü, Oyuncular Sendikası’na “…şantaj ve tehdit yoluyla oynayacağım sahneler elimden alınıyor, yine tek kelime etmiyorsunuz. Birlikte yürümemizin hiçbir anlamı kalmadı, fahri üyeliğinizden istifa ediyorum.” demişti. Rutkay Aziz, Oyuncular Sendikası’nın Levent Üzümcü’yü yalnız bıraktığının altını bir kez daha çizdi.

Aziz, kendisinin siyaseti düşünüp düşünmediğine yönelik soruya “Bugün, geçmişteki TİP gibi bir partinin oluşumu yeniden söz konusu olabilse bir dakika bile düşünmeden içinde yer almak isterim. İçinde çok önemli insanlar vardı.” diye cevap verdi.

12 EYLÜL’DE BİLE ÖDENEK ÇIKMIŞTI

Hükümetin kültür ve sanat politikasını “Bu ülkenin hiçbir zaman kültür politikası olmadı. İktidarlar, kültür sanatın toplumun kalkınmasındaki önemine ve etkisine inanmadılar.” sözleriyle değerlendiren Aziz, AKP hükümetleri boyunca özel tiyatrolarla ilgili verdikleri çabaları şöyle özetledi: “Özel tiyatrolara destek yönetmeliği için çok çaba vermiştik. Utanarak söylüyorum 12 Eylül döneminde bu yönetmelik çıkmıştı. Şimdiki iktidar Gezi’ye destek veren pek çok tiyatroyu ödenek dışı bıraktı.”