Rusya'dan Trump-Kim görüşmesi hakkında açıklama: Memnunuz

ABD Başkanı Donald Trump ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Kim Jong-un'un dün yaptığı görüşmeyi değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Kore Yarımadası'nda gerilimi düşürmeye yönelik her adımdan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Rusya'dan Trump-Kim görüşmesi hakkında açıklama: Memnunuz

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Devlet Başkanı Vladimir Putin ve genel olarak Rus tarafı, oldukça tutarlı bir şekilde tüm ilgili tarafları itidale, yapıcı olmaya ve tarafları çıkmaza sürüklemeyecek adımlar atmaya davet ediyor. Görüşmeye gelecek olursak, elbette bundan memnuniyet duyuyoruz. Kore Yarımadası’nda gerilimi düşürecek ve bizleri bölgenin nükleer silahlardan arındırılmasına yaklaştıracak her türlü adımı ve görüşmeyi memnuniyetle karşılamaya hazırız” dedi.

“DÖRTLÜ ZİRVE ŞU ANDA GÜNDEMDE DEĞİL”

Sputnik’in aktardığına göre; Peskov, Rusya, Çin, ABD ve KDHC’nin katılımıyla Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasına ilişkin dörtlü zirve yapılmasının şu anda gündemde olmadığını kaydetti.

Dün, ABD Başkanı Trump, Kore sınırındaki silahsızlandırılmış bölgeyi ilk kez ziyaret etti.  KDHC lideri Kim’le sınırda tokalaşan ve KDHC tarafına geçen Trump, böylece görevdeyken KDHC’ye adım atan ilk ABD başkanı oldu. ABD, KDHC ve Güney Kore liderleri de ilk kez yan yana geldi.