Rusya'dan dikkat çeken YPG açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, "Suriyeli Kürtlerin Beşar Esad ile diyaloga başlaması" gerektiğini söyledi.

Rusya'dan dikkat çeken YPG açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Pazar günü yaptığı açıklamada, Suriyeli Kürtlerin ABD ülkeden çekilmeye hazırlandığı için Suriye yönetimi ile diyaloga başlaması gerektiğini söyledi. Verşinin “Şam ve Kürtler arasındaki bu diyaloğu destekliyoruz” diye konuştu.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre “ABD’nin Suriye’den çekilmesinin ardından en olacak?” diye soran Verşinin “Suriye’nin kuzeybatı bölümünde sahada yabancı birliklerin olmaması durumunda bence en iyi çözüm Kürtler ile Esad arasında bir diyaloğun başlaması” dedi.

Verşinin “Kürtler Suriye nüfusunun bir parçası… Şam ve Kürtler arasındaki sorunları biliyoruz ancak bence diyalog ile bir çözüm sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Pazar günü Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) büyük bölümünü oluşturan  YPG’nin “terörist bir grup” olduğu ifadesini tekrarlamış ve “Amerikalıların çekilmesi öncesinde de bunun ardından da bizim için esas olan sınırlarımızın ve halkımızın emniyeti ile güvenliği” demişti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise başkent  Şam’da yaptığı açıklamada ABD’nin ona bel bağlayan grupları korumayacağını savunmuş ve “Amerikalılar sizi takas aracı olarak cepte tutacak ve buna çoktan başladılar bile” diyen Esad “Kendi ülkeniz dışında kimse sizi korumayacak” ifadelerini kullanmıştı.