Rusya ve Çin ticaret hacmini 200 milyar dolara çıkaracak

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, Moskova ve Pekin’in 2024’e doğru iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 200 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Rusya ve Çin ticaret hacmini 200 milyar dolara çıkaracak

Bugün sona eren St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nun (SPIEF) sonuçlarını Russia Today’e (RT) değerlendiren Oreşkin, Moskova ve Pekin’in 2024 yılına doğru iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 200 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını aktardı.

TİCARET HACMİ ŞU AN 108 MİLYAR DOLAR

Rusya ve Çin’in arasındaki ‘ekonomik ilişkilerin kalite bakımından zaten farklı bir seviyede olduğunu’ söyleyen Oreşkin, geçen yılsonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin 108 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

2024’E DOĞRU HEDEF 200 MİLYAR DOLAR

“Bu konuda eriştiklerimizle kalmayacağız. İlerideki yıllarda hangi yönlerde ilerleyeceğimizi ifade eden en önemli belgelerden biri, 2024’e doğru 200 milyar dolarlık hedefe ulaşmaya yönelik programdır. Ticaret hacmi iki katına çıkacak” diyen Oreşkin, Rusya ve Çin’in ‘enerji sektöründen yeni teknolojiler alanına kadar her sektör’ ile ilgili karşılıklı etkileşimin çalışılacağını vurguladı.