‘Rusya soruşturması’nı yürüten Savcı istifa etti, dosya kapandı

Mueller, ABD Başkanı Donald Trump’la ilgili olarak ise, "Trump’ın suçsuz olduğunu söyleyecek bir sonuca ulaşsaydım, açıklardım" ifadelerini kullandı.

‘Rusya soruşturması’nı yürüten Savcı istifa etti, dosya kapandı

ABD’de ‘Rusya soruşturması’nı yürüten Savcı Robert Mueller, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Savcı Mueller, soruşturma ile ilgili araştırmaları sonucu suç oluşturulacak yeterli kanıt bulunamadığını söylemişti. ABD Başkanı Trump, ‘dosya kapandı’ dedi.

ABD’de ‘Rusya Soruşturması’ dosyasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, soruşturma dosyasının kapanmasının ardından istifa ettiğini açıkladı. Donald Trump ise, savcının istifası ile ilgili “Dosya kapandı. Teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

‘TRUMP’IN SUÇSUZ OLDUĞU SONUCUNA ULAŞSAYDIM…’

Mueller, düzenlediği basın açıklamasında ‘Rusya soruşturması’nın kapandığı duyururken, Adalet Bakanlığı’ndaki görevinden istifa edeceğini belirtti. Mueller, ABD Başkanı Donald Trump’la ilgili olarak ise, “Trump’ın suçsuz olduğunu söyleyecek bir sonuca ulaşsaydım, açıklardım” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Mueller’in açıklamasından sosyal medyadan “Mueller’in raporuyla hiçbir şey değişmedi. Kanıtlar yetersizdi ve böyle durumlarda insanlar ülkemizde masum sayılır. Dosya kapandı. Teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

Savcı Mueller, yürüttüğü soruşturma ile ilgili hazırladığı raporda, Trump’ın seçim kampanyası yetkilileri ile ‘Rusya hükümetiyle ilişkili kişiler’ arasında çok sayıda bağlantı bulduğunu, ancak bulgularının suçlamada bulunulabilecek ölçüde kanıt içermediğini belirtmişti.

ABD Adalet Bakanı William Barr da, Mueller’in raporunda Trump’ın Rusya’yla işbirliği yaptığı yönünde bir kanıt olmadığını söylemişti.