Rusya: Maduro'ya destek vermek için gereken tüm adımları atacağız

Rusya'dan iki açıklama yayımlanarak Venezuela'nın devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım kararı alan ABD'ye tepki gösterildi. "

Rusya: Maduro'ya destek vermek için gereken tüm adımları atacağız

Rusya, Venezuela’da Juan Guaido’ya açık destek veren ve Venezuela’nın en önemli gelir kaynağı olan devlet petrol şirketi PDVSA’ya yaptırım kararı alan ABD’ye tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Kremlin tarafından yapılan iki ayrı açıklamada, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun destek verileceği ve ABD’nin adımlarının yasadışı olduğu vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bkanı Sergey Lavrov, ABD’nin Venezuela’da uluslararası hukuku ihlal ettiğini, PDVSA’yı hedef alan yaptırımların gayrimeşru ve yasadışı olduğunu söyledi. Lavrov, “Rusya, Maduro’ya destek vermek için gereken tüm adımları atacaktır” ifadelerini kullandı. Lavrov, ABD’nin Venezuela devletinin malvarlığına el koymaya çalıştığını belirtti.

‘YASAL YOLLARI KULLANACAĞIZ’

Kremlin açıklamasında ise ABD’nin yeni yaptırım kararının yasadışı olduğu, bu ülkenin içişlerine açık bir müdahalede bulunulduğu vurgusu yer aldı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya’nın Venezuela’daki çıakrlarını korumak için bütün yasal yolları kullanacaklarını açıkladı.