Rüşvet tarifesini açıklamıştı: 'İşin başında kardeşi vardı, iktidarı tehdit ederek pay istiyor'

Eski AKP'li vekil Kurt, kamu kurumlarında 'kadro satışı' yapıldığı iddiasında bulunmuş, 'edi ese' denilmesi çağrısı yapmıştı. TMMOB Diyarbakır yönetimi, Kurt'un sözleri için "Abdurrahman Kurt da bu cenderenin içerisindeydi. Kendinden biliyordur bu meseleleri." dedi.

Rüşvet tarifesini açıklamıştı: 'İşin başında kardeşi vardı, iktidarı tehdit ederek pay istiyor'

AKP eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, kamu kurumlarına para karşılığında kadro alındığını öne sürmüş “Diyarbakır’da kamu kurumlarında eleman alımlarında kadro satışı o kadar içselleşmiş ki akıl almıyor. En son DSİ için 80 bin civarı rakamlar, artık birileri buna da edi bese demeyecek mi?” demişti.

Abdurrahman Kurt’un AKP’de Davutoğlu ve Babacan öncülüğünde yaşanan ayrılıkların yeni partilere evrildiği bir dönemde gelen bu açıklamaları yankı uyandırırken Kurt’un kendisinin de bu çarkın ortasında yer aldığına dair yanıt geldi.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, Abdurrahman Kurt’un sözleri üzerine konuşan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun, Kurt’un gündeme getirdiği konuyu belgeleriyle kamuoyuna açıklamaya çağırdı.

“Bu iddialar ilk defa duyduğumuz şeyler değil.” diyen Hatun, “Daha önce cemaat kadroları, profesyonel bir şekilde bu işi yapıyorlardı. Özelikle 15 Temmuz sonra KHK ve kayyum atamalarında bu sorun kentin ana gündemi haline geldi. Özelikle AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu, bu işlerin başını çekiyordu. Özelikle Kayapınar Belediyesi’nde insanlardan para alarak işe aldılar. Aynı şekilde Yenişehir ve Sur Belediyesi’nde oldu. Bu sorunların temel kaynağı toplumsal çürümedir” dedi.

“KENDİNDEN BİLİYOR”

Hatun, bu tür durumlardan pay alamayanların kendilerini bir bir deşifre etmeye başladıklarını vurgulayarak, “İddia ediyorum. Abdurrahman Kurt da bu cenderenin içerisindeydi. Kendinden biliyordur bu meseleleri. İktidarı tehdit ederek pay istiyor. Yoksa gerçekten kamuoyu ve toplumu düşündüğü için değil, kendine pay verilmediği için bunu gündeme getirdi. Abdurrahman Kurt böyle bir iddia ortaya atıyorsa somut delilleri de mutlaka vardır. Devamını getirmelidir. İktidarın da bu konuyu aydınlatmasını istiyorum. Varsa bu kişiler hakkında soruşturma başlatmalıdır. Gerçekten emek sarf eden kişilerin işe alınması gerekir. Devlet kurumları mafyavari bir şekilde çeteleşiyor” uyarısında bulundu.