Rumlar Türk hakeme itiraz etti, UEFA kabul etti

UEFA Avrupa Ligi'nde Dudelange ile APOEL arasında oynanacak maça atanan hakem Halis Özkahya, Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu'nun itirazı üzerine değiştirildi.

Rumlar Türk hakeme itiraz etti, UEFA kabul etti

APOEL futbol kulübü, deplasmanda oynayacağı Avrupa Ligi karşılaşmasını yönetecek Türk Hakem Halis Özkahya’ya ve yardımcılarına itiraz ederek hakem değişikliği talebinde bulundu.

NTV’den Selim Sayarı’nın haberine göre; UEFA bu talebi kabul ederken, perşembe akşamı Lüksemburg’ta oynanacak karşılamaya Özkahya’nın yerine İtalyan hakem Gianluca Rocchi’yi atandı.

SERVET YARDIMCI: STANDART BİR UYGULAMA

Konu ile ilgili NTV’ye konuşan TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, UEFA yetkililerinin kendisine bu durumun operasyonel bir karar olduğunu söylerken, durumu standart bir uygulama olarak değerlendirdi. Yardımcı, Halis Özkahya’nın önümüzdeki hafta farklı bir maça atanacağının yine UEFA yetkileri tarafından kendisine iletildiğini dile getirdi.

UEFA tarafından bu kararın olağanüstü bir şekilde değerlendirilmediğini sözlerine ekleyen Servet Yardımcı, durumun UEFA tarafından normal karşılandığını belirtti.