Ruhi Su ve Sıdıka Su türkülerle anılacak...

“Türkü söylemek benim için bir aşk halidir. En güzel aşklarımı türkü söylerken yaşadım. Ne onlar beni aldattı ne de ben onları. Türkü söyledikçe yeşeriyor, çiçekleniyorum”

Ruhi Su ve Sıdıka Su türkülerle anılacak...

20 Eylül 1985’te yaşama veda eden büyük ozan Ruhi Su ve 18 Ekim 2006’da hayatını kaybeden eşi Sıdıka Su, her yıl olduğu gibi bu yılda Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle 20 ve 22 Eylül’de anılacak.

Ruhi Su bir yazısında “Türkü söylemek benim için bir aşk halidir. En güzel aşklarımı türkü söylerken yaşadım. Ne onlar beni aldattı ne de ben onları. Türkü söyledikçe yeşeriyor, çiçekleniyorum” diyordu. Ruhi Su aşkla türkü söyledi, Sıdıka Su ile birlikte aşk yaşadılar…

Ruhi Su’yu anma etkinliklerinden ilki 20 Eylül Cuma günü saat 13.00’de, Ruhi ve Sıdıka Su’nun Zincirlikuyu’daki anıt mezarında dostları, sevenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek. Türkülerin şiirlere eşlik ettiği anma, Sümeyra Çakır’ın başucunda söylenecek türkülerle son bulacak.

Ruhi Su’nun öğrencilerinden Refik Köksal yönetiminde Ruhi Su Dostlar Korosu’nun türküler seslendireceği ikinci etkinliğe Cem Erdost İleri, Mercan Erzincan ve Erdal Erzincan da türküleriyle katılacak. Konser, 22 Eylül Pazar günü saat 20.00’de, Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.