Ruhani'den Aramco saldırısı mesajı: Bir uyarıydı...

İran lideri Ruhani, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırıyı Yemen'deki savaşı sona erdirmeleri için bir uyarı olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Ruhani'den Aramco saldırısı mesajı: Bir uyarıydı...

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait 2 fabrikaya cumartesi günü yerel saatle 04.00’te silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlenmişti.

Suudi ordusundan yapılan açıklamada saldırıların İran silahlarıyla yapıldığı ve kaynaklandığı yerin Yemen olmadığı iddia edilmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yemenli Husiler, Suudi Petrol rafinelerini Riyad’a bir uyarı olarak vurdu” ifadesini kullandı.

İran lideri ayrıca, bölgede çatışmayı başlatanın ABD ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri olduğunu hatırlattı.

Ruhani, Ankara’daki üçlü zirvede de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu saldırıyı Yemen’i bombalayanlara sormak lazım. Yemen halkı bütün bu saldırılara karşı Suudi Arabistan ve BAE’ye verilen silah desteğine karşılık veriyorlar, meşru savunma haklarını kullanıyorlar, karşı saldırıda bulunuyorlar ve temel çözüm yolu da bu saldırılara son verilmesidir.” demişti.