RTÜK’ün internet sansürü başladı: 'Netflix başvuru yapmadı'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet ortamından yayın yapan basın kuruluşlarını ve hizmet satın alımı yoluyla yayın yapan kuruluşları denetlemeye resmen başladı.

RTÜK’ün internet sansürü başladı: 'Netflix başvuru yapmadı'

1 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan, yönetmelik uyarınca internet yayıncılarına RTÜK’ten lisans almaları için verilen süre 1 Eylül’de dolmuştu.

Böylece RTÜK, 2 Eylül’den itibaren internet yayınlarını denetlemeye başladı.

590 YAYIN VE PLATFORMDAN BAŞVURU

Resmi Gazete’de 1 Ağustos 2019’da yayımlanan yönetmelik kapsamında Türkiye’de internet üzerinden yapılan yayın platformların, Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

Söz konusu lisanslar için başvuru tarihi geride kalsa da konuyla ilgili olarak RTÜK’ten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak RTÜK’ün CHP’li Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından Üst Kurul’a başvuran kurumların sayısını paylaştı. 590 yayın ve platform, RTÜK’e lisans almak için başvurdu.

AKDENİZ: NETFLİX BAŞVURMADI

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda lisans için RTÜK’e başvuran platformlar arasında Netflix’in yer almadığını söyledi.

Akdeniz, “Bu sabah itibarı ile RTÜK’e yeni Yönetmelik kapsamında İnternet lisansı için başvuran 253 şirket arasında Netflix Türkiye yok. Netflix kuvvetle muhtemel bugün Türkiye pazarından çıkacağını açıklayacak” dedi.