'Rockçı İmam' adaylıktan çekildi

Rockçı İmam’ olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, Bağımsız Kaş Belediye Başkan adaylığından çekildi. Hukuksal nedenlerle adaylıktan çekildiğini belirten 47 yaşındaki Tüzer, “Kaş Belediye Başkanı seçilsem dahi, başkanlığım düşecek veya iptal edilecek” dedi.

'Rockçı İmam' adaylıktan çekildi

Ahmet Muhsin Tüzer, geçen hafta sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada bağımsız aday olduğunu duyurmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüzer, “31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, Kaş ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olmaya karar vermiştim. Ne yazık hukuksal nedenlerle adaylıktan istemeyerek çekilmek zorunda kaldım. Hukuksal olarak Kaş Belediye Başkanı seçilsem dahi, Kaş Belediye Başkanlığım düşecek veya iptal edilecek” dedi.

‘ÖZÜR DİLİYORUM’

Tüzer, “Nedeni şu; 23 yıldır büyük bir aşkla görev yaptığım imamlık görevimden asılsız iddialar nedeniyle ihraç edildim. Bu ihraç kararı karşısında mahkemeye yürütmenin durdurulması ve göreve iade için dava açtım. Bu dava hala sürüyor. Ancak seçim sürecinde veya sonrasında göreve iade kararı çıkarsa, başkanlığı kazansam dahi hukuksal olarak başkanlığımın iptal olacağı ortaya çıktı. Detaylara girmek istemiyorum. Karışık hukuksal bir konu. Bu nedenle üzülerek Kaş Belediye Başkanlığı adaylığından çekiliyorum. Bu kısa sürede inanılmaz bir destek gördüm. Bana güvenen, beni seven insanların yüzündeki umudu, sevinci, pırıltıyı ve coşkuyu gördüm. Benim adaylığıma gönül veren, destek veren tüm dostlara teşekkür ediyorum. Bu nedenlerle adaylıktan çekildiğim için de onlardan özür diliyorum” dedi. (DHA)