Rize’de ‘Atatürk Parkı’ ismine tutanak

Belediye Başkanı'nın "Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Meclis’in üzerinde güç yoktur. Eğer öyleyse, Meclis’i lağvetsinler ve kendileri yönetsin" sözlerine Kaymakamlık tutanakla karşılık verdi.

Rize’de ‘Atatürk Parkı’ ismine tutanak

CHP’li Rize Fındıklı Belediyesi, sahilde bulunan ve 19 Mart 2019’da açılan Millet Bahçesi Parkı’nın adını değiştirerek, Atatürk Parkı yapılmasını istemişti. Fındıklı Kaymakamlığı ise, ‘adı değiştirmekte kamu yararı görülmediğinden’ bu ismi onaylamayıp tabelaların indirilmesini istemişti.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu da karara karşı  ‘Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Meclis’in üzerinde güç yoktur. Eğer öyleyse, Meclis’i lağvetsinler ve kendileri yönetsin’ demişti .

Belediye Başkanının tabelaları indirmeyeceğiz açıklamasından sonra Kaymakamlık şimdi de polise tutanak tutturup tabelaların indirilmesini istedi.

Kararı duyuran gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Fındıklı Belediyesi, Millet Bahçesi Parkı’nın adını Atatürk Parkı diye değiştirmişti. Atatürk adını “kamu yararı yok” diye reddeden Fındıklı Kaymakamlığı, şimdi de polise tutanak tutturup “kamu düzenini bozan bir suç doğuracağı” iddiasıyla eski tabelanın konmasını istedi” diye yazdı.