'Riyad Türkiye'ye ambargo başlattı' iddiası

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan'ın hem sosyal medyada hem de Suudi basınına Türkiye’den uzak durun mesajı verdiği belirtiliyor.

'Riyad Türkiye'ye ambargo başlattı' iddiası

Suudi Arabistan Büyükelçiliği, Türkiye’de emlak yatırımı yapan ve yapmayı planlayan vatandaşlarına yönelik geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı duyuruda, “Suudi vatandaşların çok sayıda problem yaşadığı”na dikkat çekmiş ve “emlak dolandırıcılarına karşı uyarıda bulunarak vatandaşlarını yasal prosedürleri ve sektörde çalışan firmaların güvenilirliğini kontrol etmek için elçilikle temas kurmaya” çağırmıştı.

DÜNYA gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Suudi Arabistan Büyükelçiği’nin ardından bu kez Türkiye aleyhine iki önemli açıklama daha geldi.

Habere göre, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan hem sosyal medyada hem de Suudi basınına Türkiye’den ‘uzak durun’ mesajı verdi. Ülkede yayın yapan en önemli medya kuruluşlarından Saudi Gazette’ye açıklamada bulunan Al-Ajlan, “Türkiye’de iş yapmanın tehlikeli olduğunu” vurgulayarak, Türk yetkililerin Suudi yatırımcılarını koruyamadığına yönelik bir çok şikayet aldıkları iddiasında bulundu. Suudi iş adamlarının taciz edildiğini iddia eden Al-Ajlan, dolandırıcılık olaylarının da arttığına dikkat çekti.

“TÜRKİYE’YE GİTMEYİN”

Haberde Al-Ajlan’ın Suudi iş adamlarının ardından turizm konusunda da bir uyarı açıklaması yaptığı aktarıldı. Buna göre, “Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye giden turistlerin hakarete ve tacize uğradığını” iddia eden Al-Ajlan, bununla da yetinmedi ve Suudi turistleri “kardeş ülkeler” olarak nitelediği Mısır, Dubai gibi bölgelere gitmelerini tavsiye etti. Al-Ajlan, ‘Türkiye’ye seyahat etmeyin’ uyarısında bulundu.

Al-Ajlan, başkanı olduğu Riyad Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’ye gitmek isteyenlerin rezervasyonlarında değişiklik istediği durumlarda, Mısır, Dubai gibi dost ülkeleri tercih etmeleri halinde yardımcı olacağını açıkladı.