Reyhanlı'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araç da patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenler olduğu öğrenildi.

Reyhanlı'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.

Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan iki kişinin yanarak can verdiği saptandı.

Öte yandan hayatını kaybedenlerin Suriyeli olduğu, bir Suriyelinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Suriyeli 3 kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli.İncelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Gerisinde ne var ne yok arkadaşlarımız çalışıyor. Onu da zannediyorum, kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Birkaç saat içerisinde bakanlığımız detaylı bilgi verecektir” dedi.

HATAY VALİLİĞİ: EL YAPIMI PATLAYICIDAN KAYNAKLANDI

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlaması sonrası ilk açıklamasında “Araçtaki patlamanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemedi, ilk tespitlere göre araçtaki iki kişi hayatını kaybetti” dedi.

Valilikten daha sonra yapılan açıklamada ise olayın el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada “Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir araçta meydana gelen patlamada araçta bulunan üç Suriyeliden ikisi ölmüş, biri yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığı değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, patlama sonucunda vatandaşlarımızda veya çevrede herhangi bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.

Patlama alanından ilk görüntüler: