'Rengarenk' Atatürk heykeliyle ilgili karar verildi

Urla Belediyesi, tepkilere neden olan renkli Atatürk heykelinin kaldırılması için talimat verdi.

'Rengarenk' Atatürk heykeliyle ilgili karar verildi

İzmir’in Urla ilçesi, Kalabak ve Kekliktepe mevkileri arasında ye alan Zeytinli Köşk adlı kahvaltı mekanına yerleştirilen rengarenk Atatürk heykeli tartışma yarattı.

Aynı zamanda heykeltraş olan işletmeci Turgut Kahraman tarafından yapılan heykele gelen tepkilerden bazılarında Atatürk’ün istismar edildiği yorumları yapılırken AKP medyasının önde gelen organları da olayı “CHP’li belediyeden Atatürk’e büyük saygısızlık” manşetleriyle haberleştirdi.

Tepkilerin ardından Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, heykelin gün içinde kaldırılacağını söyledi.

Urla Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde ilçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren özel bir işletmenin bahçesinde bulunan Atatürk Heykelinin Belediyemiz tarafından yaptırıldığı yönünde haberler yer almaktadır. Söz konusu haberler tümüyle asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde görsellerine de yer verilen heykelin Belediyemiz ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Urla Belediyesi olarak her zaman Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, devrimlerinin ve en büyük mirası olan Cumhuriyetimizin izinde olduğumuzu belirtiriz.”

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz, “Basın yayın organlarında ve İnternet sitelerinde yer alan, eleştirilere konu Atatürk Heykeli ile ilgili işletme sahibi ile görüşme sağlanmış ve gün içerisinde kaldırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla” dedi.