Rektör hakkında suç duyurusu: Mobbingle intihara neden oldu

Akademisyen Dr. Güneş Günay Sezer’in intiharı sonrası, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden ailesi, Rektör Prof. Uzun’u mobbing yapmakla suçlayarak şikayetçi oldu.

Rektör hakkında suç duyurusu: Mobbingle intihara neden oldu

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer’in intihar etmesiyle ilgili olarak ailesi Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Aile, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölüm Müdürü ve Bölüm Başkanı ile bazı öğretim üyelerinden şikayetçi oldu.

Aile, Dr. Güneş Günay Sezer’in kendisine mobbing uygulanması nedeniyle intihar ettiğini ileri sürüyor.

“DOÇENTLİK VEREYİM DE KENDİME Mİ GÜLDÜREYİM?”

13 Aralık Cuma günü Bartın Eğitim-Sen’de basın açıklaması yapan Sezer’in aile fertleri, yaptıkları açıklama ile Rektör Uzun’un Sezer’e sistematik bir şekilde mobbing uyguladığını belirtmiş ve gerçeklerin örtbas edilmemesini istemişti.

Güneş Günay Sezer’in ablası Reyhan Nur Gülelçin, şöyle konuşmuştu:

“Dört saat rektörün odasında bekletiliyor. Dört saatin sonunda kadro beklerken, Rektör Bey kardeşime, alay ederek, dalga geçer gibi, ‘Sana doçentlik vereyim de kendime mi güldüreyim?’ diyor. Psikolojik baskının nedeni rektördür. Bunun kardeşim defalarca dile getirdi. Kardeşimin rektör gelmeden önce hiçbir sıkıntısı yoktu. Suç duyurusunda bulunacağız. Kardeşimin telefonu poliste. İncelemenin bitmesinin ardından birçok şeyin çıkacağını biliyorum.”