Reina katliamcısına kimlik kontrolü yapmayan polislere beraat

Reina Katliamı'nı yapan Masharipov'un olay yerinden hiçbir şekilde durdurulmadan ayrılmasıyla ilgili iki polise "görevi ihmal" suçlamasıyla açılan davada beraat kararı verildi.

Reina katliamcısına kimlik kontrolü yapmayan polislere beraat

Reina Katliamı’nı yapan Abdulkadir Masharipov’un saldırı sonrası serbestçe alandan ayrılmasıyla ilgili iki polise “görevi ihmal” gerekçesiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Masharipov’un o gece mekandan çıktıktan sonra kimlik kontrolü ve üst aramasını yapmayan olay yerindeki iki polise beraat kararı verdi.

İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve o dönem Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olan sanık polisler Akif A. ve Süleyman G. katılmadı. Hakim Gönül Doğan, görüntülerdeki kişilerin sanıklar olup olmadığı hususunda raporun mahkemeye gönderildiğini belirtti.

Rapora karşı söz alan sanık Süleyman G’nin avukatı Faruk Emre Akı, “Rapor lehimizedir. Müvekkilim ve diğer sanık kamera görüntülerinde tespit edilmemiştir. Müvekkilimin olay yerinde olduğuna dair ve atılı suçu işlediğine dair hiçbir delil yoktur. Beraatini talep ederim” dedi.

Mahkeme, sanıklar hakkında görevi ihmal suçunu işledikleri iddiasıyla kamu davası açılmışsa da sanıkların üzerine atılı suçu işledikleri sabit olmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, iki polisin “Görevi ihmal” suçundan cezalandırılmaları talep ediliyordu.