Recep Tayyip Erdoğan muhtarlık seçimini kaybetti

Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde muhtar adayı olan 20 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan seçim yarışını 500 oy farkla kaybetti.

Recep Tayyip Erdoğan muhtarlık seçimini kaybetti

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ne bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la isim benzerliği olan 20 yaşındaki genç, muhtar adayı olmuştu.

Seçim öncesi yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la aynı ismi taşıdığım için bana sempatiyle yaklaşanlar oluyor. Bu durumun seçimlerde de etkisini göstereceğine inanıyorum” diyen Erdoğan, Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Ancak sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından mevcut muhtar Remzi Saral 1.100 oy alarak yeniden muhtar seçildi. Recep Tayyip Erdoğan ise 600 oy aldı, seçimi 500 oy farkla kaybetmiş oldu.

Sonuçların ardından Kocaeli Denge‘ye konuşan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu bir seçimdi. Kazanmak da vardı kaybetmek de. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Bana destek veren bütüm büyüklerime teşekkür ediyorum. Seçilen mevcut muhtarımız Remzi Saral’a ise başarılar diliyorum” dedi.