Rasim Ozan'a son dakika iptali

Bu akşam Beyaz TV ekranlarına dönmesi beklenen Rasim Ozan Kütahyalı, bu kez de 'ittifak' engeline takıldı.

Rasim Ozan'a son dakika iptali

Boşnaklara yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle ekranlardan uzaklaştırılan yandaş Rasim Ozan Kütahyalı’nın bugün yayınlanacak ‘Beyaz Futbol’da yer alacağı öğrenilmişti.

21 ay önce canlı yayında yaşanan skandal sonrası yargılanması devam eden Kütahyalı’yla ilgili son günlerde yaygın şekilde dile getirilen yeniden ekrana döneceği söylentisini Manifesto olarak ulaştığımız ilgili kaynaklardan doğrulatmış, kararın alınma sürecinde doğrudan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayının olduğunu edindiğimiz bilgiler doğrultusunda okurlarımıza aktarmıştık. Buna göre Kütahyalı’nın bu akşam 23.30’da yayına girecek ‘Beyaz Futbol’da yeniden boy göstermesi bekleniyordu.

Ancak elimize ulaşan yeni bilgiye göre kanalda düne kadar Rasim Ozan Kütahyalı’nın yayında olacağı hesabıyla yapılan planlar ‘Cumhur İttifakı’nın azizliğine uğradı. AKP’den en üst düzeyde koparılan izin, AKP’nin ortağı MHP’den koparılamadı. MHP’li vekiller Kütahyalı için hem Beyaz TV’ye ulaşarak hem de sosyal medya aracılığıyla açıklama yaparak kanalı uyardı. Bunlardan biri olan MHP İstanbul Milletvekili Bülent Karataş, “ahlaksız müptezel” olarak nitelendirdiği Rasim Özan Kütahyalı’nın Beyaz TV’de canlı yayına çıkacağını öğrendiğini belirtip kanalı açıkça şu sözlerle uyardı:

“BuradanBeyaz tv ailesine ve Osman Gökçe’ye bir uyarım var bu Müptezele, ahlaksıza  tv de yer vermeyin”

MHP’nin tepkisi üzerine kanalın tepesindeki isim Osman Gökçek, Kütahyalı’nın yayına alınması kararının bir süre daha beklemeye alınması talimatını verdi. Ancak AKP ile MHP’nin birçok “badire” atlatarak devam ettirdiği ittifakın Kütahyalı üzerinden yeni bir kriz başlığı adayı haline gelmesini göze alamayıp geri adım atan Gökçekler’in pes etmediği ve süreci başka bir yolla zorlamaya devam edecekleri dile getiriliyor.