Rasim Ozan ve Sabah tazminat ödeyecek!

Rasim Ozan Kütahyalı ve Sabah gazetesi, Nazlı Işıldak’a 5 bin TL tazminat ödeyecek.

Rasim Ozan ve Sabah tazminat ödeyecek!

İki yıl önce Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı ile Etiler’de bir kafede karşılaşan müzisyen Nazlı Işıldak, Alçı’ya, Ergenekon ve Balyoz sürecinde televizyon ekranlarında ve yazılarında toplumu yanlış yönlendirdiğini söylemişti. Sözlerinin devamında Işıldak, “Bank Asya’dan krediyle alarak oturduğunuz yalıda vicdanınız nasıl rahat ediyor?” demiş, Nagehan Alçı da yanıt vermeyerek kafeyi terk etmişti.

Bunun üzerine o dönem Sabah gazetesinde yazan Nagehan Alçı’nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı, 22 Şubat 2017’de “Cem Küçük ile Nagehan Alçı’ya Saldırı ve Barbarlık” başlıklı bir yazı yazarak, Nazlı Işıldak’a hakaret etmiş ve yaşanan olayı çarpıtarak vermişti.

OdaTV’nin haberine göre; bunun üzerine Nazlı Işıldak, Rasim Ozan Kütahyalı ve Sabah gazetesi hakkında şikayetçi oldu. İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, bugün görülen duruşmada kararını verdi. Mahkeme Rasim Ozan Kütahyalı’yı ve Sabah gazetesini, Nazlı Işıldak’a 5 bin Türk lirası manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme, yazının yazıldığı 22 Şubat 2017 tarihinden bu güne kadar ki yasal faizin de davacı Işıldak’a ödemesine hükmetti.