Rasim Ozan dönüyor: Onay Erdoğan’dan!

Boşnaklara yönelik çirkin sözleri nedeniyle ekrandan uzaklaştırılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın Erdoğan'dan alınan izinle haftasonu yayınlanacak 'Beyaz Futbol'da yeniden boy göstereceği öğrenildi.

Rasim Ozan dönüyor: Onay Erdoğan’dan!

Beyaz TV’de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında Boşnaklara yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanması nedeniyle “yorumculuk” görevine son verilen Rasim Ozan Kütahyalı’nın tekrar ekranlara döneceği öğrenildi.

Skandal sözleri nedeniyle “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan yargılanan ve hakkındaki zorla getirme kararına rağmen duruşmaya katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

ERDOĞAN’DAN ‘MÜSAADE’!

Edindiğimiz bilgilere göre Kütahyalı’nın ekrana döneceği iddiasına karşı başta Boşnak dernekleri olmak üzere halktan yoğun tepkiler gelse de kanal yönetimi gereken “izni” bizzat AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan aldı. Arkasına Saray’ı alan kanal yönetimi gelen tepkileri ise şimdilik “kesinleşmiş bir karar olmadığı” yönünde açıklamalar yaparak savuşturuyor. Erdoğan’dan “onay” için yapılan çalışmalarda Kütahyalı’nın eşi Nagehan Alçı’nın da etkili olduğu ayrıca edindiğimiz bilgiler arasında. Alçı’nın dönüş için “Beyefendi müsaade etti” dediği ifade ediliyor. Buna göre Kütahyalı 18 Ağustos Pazar günü Beyaz TV ekranlarında olacak.

Programın yapılacağı saatlerde kanal binasının önünde olası protesto gösterilerine karşılık polis gücüyle koruma sağlanacağı belirtiliyor.

DÖNÜŞ ÖNCESİ ‘ÖZÜR’ AÇIKLAMASI

Öte yandan programın başlamasına 2 gün kala Kütahyalı’dan  “özür” açıklaması geldi. Kütahyalı, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, olayın ardından ekranlardan 21 ay uzak kaldığını belirtip “Bana ve aileme duydukları siyasi düşmanlığı kusmak için Boşnak kimliğini kullanmaya kalkanları kamuoyunun takdirine sunuyorum” sözlerini sarf etti.

“21 ay önce tam anlamıyla bir eşeklik yaptım. O an internetten duyduğum bir şeyi ne olduğunu bile anlamadan bilmeden pat diye ekrandan söyledim.” diyen yandaş isim “Şimdi bu metni kaleme alırken bile yine bu zevzekliğimden ötürü kendime çok öfkeleniyorum ve bu vesileyle yeniden tüm Boşnak kardeşlerimden bir kez daha özür diliyorum.” ifadelerini kullandı.