Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin önemli açıklama

Giresun'un Eynesil ilçesinde Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatılırken, adli kaynaklara göre intihar düşük bir ihtimal.

Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin önemli açıklama

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 60 tanık bir kez daha dinlenecek. Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatılırken, adli kaynaklara göre intihar düşük bir ihtimal. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde görevli 5 kişilik polis ekibi soruşturmada görev verildi.

Evinin önünde yaralı bulundu, hastanede hayatını kaybetti. Soruşturma Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’nca devam ediyor.

Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanamadı. Soruşturma ise 1 yıldır devam ediyor.

Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Eynesil emniyetinden ilk incelemeyi yapan olay yerinde de görev alan bir kısım polisler hakkında “görevi ihmal suçundan” olay yerinde gerekli güvenlik önlemi almadıkları, hastaneye gidip ardından olay yerine gelip inceleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis memurlarının ifadesi alındı.

Soruşturma kapsamında 60 kadar tanık dinlendi. Rabia Naz’ı ilk gören ve soruşturma kapsamında dinlenen tanıklar, eksik noktaların tamamlanması için ekip tarafından tekrar dinlenecek.