Rabia Naz'ın annesi 'devlet nerede?' dedi, polisler evi bastı

Rabia Naz Vatan'ın annesi Atika Vatan, eşinin gözaltına alınmasının ardından video ile tepki gösterdi. Anne Vatan'ın sözlerinin ardından polislerin evi bastığı öğrenildi.

Rabia Naz'ın annesi 'devlet nerede?' dedi, polisler evi bastı

Giresun’un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ın ifadesinin alınmak üzere gözaltına alınmasının ardından Vatan ailesinin evinin de polis baskınına uğradığı öğrenildi.

Gazeteci Metin Cihan, Anne Atika Vatan’ın kendisine mesaj attığını ve evine polis baskını düzenlendiğini söylediğini aktardı. Cihan, Atika Vatan’ın kendisine gönderdiği videoyu bu sabah saatlerinde kişisel Twitter hesabında paylaştı.

Çektiği video ile tepkisini dile getiren Atika Vatan, “Bu sabah yine eşimi ifadesini alıyoruz diye götürüp gözaltına aldılar. Akıl yargılamasında olduğu gibi. Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini burdan sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?” dedi.

Metin ​Cihan, daha sonra yaptığı paylaşımda ise Atika Vatan’ın kendisine mesaj attığını ve bu videodan sonra evine polis baskını düzenlendiğini söylediğini aktardı.