Rabia Naz soruşturmasının savcısı, Ensar Vakfı davasındaki başsavcı çıktı!

Rabia Naz cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten Giresun Başsavcısı Abdurrahim Alan'ın, Ensar Vakfı davasının da savcısı olduğu ortaya çıktı.

Rabia Naz soruşturmasının savcısı, Ensar Vakfı davasındaki başsavcı çıktı!

Yaklaşık 8 aydır kamuoyunun gündeminde olan Rabia Naz cinayetiyle ilgili  Şaban Vatan, “Ensar olayını kapatan savcı Giresun’da olayın üstünü kapatan savcı” açıklamasında bulundu.

Olayla ilgili HSK ve İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ederken, olayda ismi gündeme gelen AKP’li Nurettin Canikli, acılı baba hakkında dava açmıştı.

Artı Gerçek’e konuşan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Nurettin Canikli olayın bizzat örtbasında” dedi. Vatan, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’ın da Karaman’da 10 çocuğun Ensar Vakfı’na ait yurtta cinsel istismara uğradığı olayla ilgili soruşturmada başsavcı olduğunu belirterek, “Savcının Rabia Naz soruşturmasına ilişkin bir bilgisi yok. Dosyayı dışarıdan birilerinden almaya çalışıyor” diye konuştu.

Baba Vatan’ın sözleri şöyle:

“Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan’ın Rabia Naz soruşturmasına ilişkin bir bilgisi yok. Bu kişi aynı zamanda Karaman’da Ensar Vakfı’nda cinsel istismar davasında başsavcıydı. Ben haber alıyorum, “bana dosyaları ulaştırın” diyormuş savcı. Bakar mısınız, cumhuriyet başsavcısı dışarıdan birilerinden dosyayı istiyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sen o makamda neden duruyorsun? Dosyadan habersiz basına açıklama yapıyor. Niçin Nurettin Canikli’nin emelleri için. Hepsi kız çocuğu babası. Bir insanın duygularıyla böyle oynanır mı? Hepsi görevden alınmalı. Nasıl ki FETÖ olayında görevden aldılar. Bunları da alsınlar. İsterse Silivri’ye göndersinler, ben hazırım. Yeter ki kızım için adalet yerini bulsun.”