Rabia Naz Komisyonu kuruldu, MHP'li üye 'komünistler bu işle çok fazla ilgileniyor' dedi

Rabia Naz ve benzeri çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan Komisyon faaliyetlerine başladı. Komisyonun MHP'li üyesi ise Rabia Naz'la aynı yaşta, aynı kiloda olan bir çocukla 'intihar' deneyi yapılarak bu iddianın somutlaşacağı "öneri"sinde bulundu. MHP'li Enginyurt, komünistlerin olayla ilgili "fazla duyarlı" olduğunu söyledi.

Rabia Naz Komisyonu kuruldu, MHP'li üye 'komünistler bu işle çok fazla ilgileniyor' dedi

HABER MERKEZİ

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli biçimde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ile benzer şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugün AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı.

Komisyon çalışma takvimi, görevlendirilecek uzmanlar ve davet edilecekler konularını görüştü.

DİVAN ÜYELERİ AKP’Lİ

komisyonda Divan üyelerinin AKP’lilerden oluşması tepki çekti. Komisyonun HDP’li üyesi Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Komisyonun, divanın AKP’li milletvekillerinden oluşması nedeniyle çalışmalarına, güven açısından yenik başladığını” savundu.

Divan üyelerinin AKP’li olmasına CHP, MHP, ‘İyi Parti’li üyelerden de eleştiri geldi. Başkan Aydoğdu ise eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, demokratik bir seçimle divanın oluşturulduğunu öne sürdü.

Rabia Naz’ın ölümünün bütün detaylarıyla inceleneceğini söyleyen Cengiz Aydoğdu, Komisyonun öncelikli olarak yetkili kurum ve uzmanları dinlemesini istediğini, bu kapsamda olayın yaşandığı Giresun’un Eynesil ilçesine kasım ayında giderek olaya ilişkin görüşmeler yapılacağını açıkladı.

‘İNTİHAR DENEYİ’ İSTEDİ

Komisyonun bugünkü toplantısına damga vuran ise MHP’li üyesi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un tepki çeken “öneri”si oldu. Rabia Naz’ın intihar edip etmediğinin tespiti için canlandırma yapılması önerisinde bulunan Enginyurt, “11 yaşında 60 kilo bir kız çocuğu o kadar mesafeyi koşarak nasıl atladı? Adli Tıp raporunu da doğru bulmuyorum. Bu konuda komisyon takdir ederse ‘deney’ veya ‘araştırma’ deyin, bir üniversiteyi görevlendirelim, aynı yaşta çocuklarla canlandırma yaptıralım. 4 metreyi geçerse çocuğun intihar ettiğini kabul edelim.” dedi.

“FAZLA DUYARLISINIZ”

Enginyurt, HDP’li Kerestecioğlu’nun Tabipler Birliği’nden uzman çağrılması önerisine de “Tabipler Odası gelirse diğer odalar da gelmek isterler.” diye karşı çıktı. Kerestecioğlu’nun “Mimarlar Odası mı gelecek?” diye sorması üzerine de Enginyurt, “Türkiye’de bütün komünistler, HDP’liler, CHP’liler bu işle çok fazla ilgileniyor. Onlar da gelebilir.” dedi.

CHP’li Süllü’nün “duyarlılar” sözlerine karşılık da Enginyurt, “Fazla duyarlısınız da gelen sayısını artırmayalım.” ifadesini kullandı.