Putin yine Lenin'e saldırdı!

Putin'in her fırsatta eleştirdiği Sovyetler Birliği'nin biriktirdiği mirasın üzerinde oturduğu, Rusya'nın şu anki durumunu Sovyet devrimine borçlu olduğu ise perdelenmeye çalışılan bir gerçek. 

Putin yine Lenin'e saldırdı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugüne kadar sık sık eleştirdiği Sovyetler Birliği’nin kurucu lideri Vladimir Lenin hakkında yine saldırgan söylemlerde bulundu. Dünya İnsan Hakları Günü’nde Kremlin’de organize edilen oturumda, Sivil Toplumu ve İnsan Haklarını Geliştirme Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada Putin, “Bir zamanlar Lenin adında bir adamın yeni bir Rusya uydurmaya kalktığını ve işin sonunun toplu mezarlara kadar vardığını” söyledi.

“Lenin’in uydurduğu devlet yapısının Rus devlet geleneğinin altını oyduğunu” savunan Putin, “Elimizdekine yaslanmak zorundayız, yani Rus halkına” şeklinde konuşarak anti-komünist kimliğini ortaya serdi.

2016’da Sovyetler Birliği’nin kurucu lideri Vladimir Lenin’in izlediği politikayı eleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lenin’in Rusya’nın altına atom bombası yerleştirdiğini söylemişti. Lenin’in ölümünün 92’nci yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda “Lenin Rusya’yı yıktı. Bize dünya devrimi gerekmiyordu. Rusya adlı binanın altına atom bombası koydular, sonra yıkıldı” diye konuşmuş, Rusya İmparatorluğu’nu savunmuştu.

Türkrus sitesinin haberine göre, Putin bu kez de “Bir zamanlar Lenin adında bir adamın yeni bir Rusya uydurmaya kalktığını ve işin sonunun toplu mezarlara kadar vardığını” iddia etti.

Putin’in her fırsatta eleştirdiği Sovyetler Birliği’nin biriktirdiği mirasın üzerinde oturduğu, Rusya’nın şu anki durumunu Sovyet devrimine borçlu olduğu ise perdelenmeye çalışılan bir gerçek.

Putin’in sözlerine Gennadi Züganov’un partisinden eleştiri geldi. Rusya Federasyonu Komünist Partisi Milletvekili Valeri Raşkin, “Putin’in derin yanılgı içinde olduğunu” söyledi. Raşkin, “Belki Putin Lenin’in hayatı ve fikirlerini sonuna kadar okumamıştır. Lenin’in koyduğu ilkeleri bugün Putin bile hayatında uyguluyor” ifadelerini kullandı.