Putin: Venezuela'nın iç işlerine müdahale uluslararası hukukun ağır ihlalidir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Venezuela'da hayata geçirilmeye çalışılan ABD destekli darbeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin: Venezuela'nın iç işlerine müdahale uluslararası hukukun ağır ihlalidir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Venezuela’da hayata geçirilmeye çalışılan ABD destekli darbeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Putin “Venezuela’nın iç işlerine müdahale edilmesi uluslararası hukukun ağır bir şekilde ihlalidir.” ifadelerine yer verdi.

Kremlin Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Venezuela’da yaşanan son gelişmelerin ardından Maduro ile telefonda görüştüğü duyuruldu.

Putin’in görüşmede, Venezuela’da dış tahrikler sonucu oluşan siyasi kriz nedeniyle ülkeye yönelik desteğini yinelediği ve “Venezuela’nın iç işlerine müdahale edilmesi, uluslararası hukukun ağır bir şekilde ihlalidir.” ifadelerine yer verdiği açıklandı.

Rusya ve Venezuela arasındaki iş birliğinin devam etmesi yönünde kararlılıklarını teyit ettikleri aktarılan görüşmede Putin, “Sorunların çözümüne, anayasal çerçevede ve Venezuela toplumu nezdinde barışçıl uzlaşıyla ulaşılmalıdır.” dediği belirtildi.