Putin: Ukrayna Donbass'ta 2. Srebrenitsa yaşanabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev'in Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesine yönelik af yasasının kabul etmemesi ve bölgenin Rusya ile sınırının kontrolünü ele alması halinde, yerel halkın katliam tehdidiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Putin: Ukrayna Donbass'ta 2. Srebrenitsa yaşanabilir

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Normandiya Dörtlüsü zirvesi vesilesiyle göreve gelmesinden beri Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ilk kez görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonrasında Ukrayna ordusunun sınırı kapatması ihtimaliyle ilgili “Srebrenitsa oradan başlar” uyarısını yaptı.

Rusya’ya dönüşte İnsan Hakları Konseyi ile biraraya gelen Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Donbass bölgesindeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri’nin durumunu ele

aldıklarını söyledi.

AF YASASININ ÇIKARTILMASINI BEKLİYORUZ

Zelenskiy ile Donetsk ve Lugansk’taki halka yönelik baskıları konuştuklarını belirten Putin, “Ukrayna’da hala af yasası kabul edilmiş değil. Oysa 2015’te bu konuda anlaşma yapıldı, bu yönde kararlar var, ama hiçbir şey uygulanmıyor” diyerek şu vurguyu yaptı:

“Ukrayna tarafı da sürekli ‘İzin verin, ordumuz sınırı kapatsın’ talebinde bulunuyor. Ama buna imkan verilse, nelerin başlayacağın hayal edebiliyorum. Srebrenitsa baştan sona yeniden yaşanır.”