‘Putin her gün İdlib'i düşünüyor, sabrı tükeniyor’

Financial Times'a konuşan üst düzey bir Rus yetkili, eski El Nusra'nın kontrolüne geçen İdlib'de gelinen noktayı değerlendirerek "Sabrın bir sınırı var. Putin her gün bu konuyu düşünüyor. Bu büyük bir sorun." ifadelerini kullandı.

‘Putin her gün İdlib'i düşünüyor, sabrı tükeniyor’

Financial Times gazetesine konuşan üst düzey bir Kremlin yetkilisi, Suriye’de Heyet Tahrir el Şam’ın (eski El Nusra) eline geçen İdlib konusunda ‘sabırlarının zorlandığını’ söyledi. Yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in her gün İdlib’i düşündüğünü ifade etti.

Financial Times’ın haberinde, İdlib’de Türkiye ile Rusya arasında yapılan çatışmasızlık anlaşmasının son aylarda zora girdiği yorumu yapıldı. Gazeteye konuşan üst düzey bir Kremlin yetkilisi ise Rusya’nın pozisyonunu şu sözlerle anlattı: “Sabrımız tükeniyor. Türkiye ile ortak olmaya devam etmek istiyoruz. Bir yandan bu ortaklığı tehlikeye atmak istemiyoruz. Fakat bir yandan Türkiye’nin de bu ortaklığı, hiçbir şey yapmayarak tehlikeye atmasını istemiyoruz.”

Yetkili, “Mesele İdlib’de hâlâ bir sorunumuz olması değil, İdlib’deki sorunun her geçen gün büyüyor olması. Ve tabii ki sabrın bir sınırı var. Putin her gün bu konuyu düşünüyor. Bu büyük bir sorun” dedi.