Putin, Eylül’de 'Suriye zirvesi' için Ankara’ya geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, arasındaki görüşme sona erdi. Basın açıklamasında Putin, "Astana toplantısı için Eylül ayında Ankara'ya davetliyiz" dedi.

Putin, Eylül’de 'Suriye zirvesi' için Ankara’ya geliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da Jukovskiy Uluslararası Havaalanı’nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Putin, “Astana toplantısı için Eylül’de Ankara’ya davetliyiz. Astana süreci Suriye’deki sorunların çözümü için en doğru yöntem. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olunmalı. İdlib’deki durum için ek tedbirler alınmalı” dedi.

Akkuyu Nükleer Santral Projesi için de açıklamada bulunan Putin, “Akkuyu ve Türkakımı projeleri Avrupa’nın enerji ihtiyacına hizmet edecek” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, “Bu anlamlı ziyareti, gerek Rusya, gerekse dünyadaki savunma sanayileri, uzay teknolojileri ile alakalı gelişmeler konusunda önemli bir sıçrama olacağına inanıyorum. Rusya’da bu fuar sebebiyle bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ziyaretimiz Rusya’nın havacılık alanında ulaştığı seviyeyi görmemizi sağladı. Teknofest’te biz de Rus dostlarımızı ağırlamak istiyoruz” dedi.

Suriye konusunda da açıklamada bulunan Erdoğan, “İdlib için Astana ruhuna uygun çalışmalıyız. Suriye rejiminin saldırısı sona ererse İdlib’de güvenliği sağlarız” ifadelerini kullandı.

“GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Erdoğan, ABD ile yapılan anlaşma gereği Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusunda kurulacak güvenle bölge için “Güvenli bölge konusunu da görüştük. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.