Putin, 'denizaltı yangını' için Savunma Bakanı Şoygu'yu görevlendirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği denizaltı yangını nedeniyle Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geldi.

Putin, 'denizaltı yangını' için Savunma Bakanı Şoygu'yu görevlendirdi

Rusya, 1 Temmuz’da Savunma Bakanlığı’na bağlı araştırma denizaltısında çıkan yangın sonucu 14 askerin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Rus denizcinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle programını iptal ederek Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geldi.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede kendisine Rus Deniz Kuvvetleri’ne ait denizaltı aracında çıkan ve 14 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının nedenlerini ortaya çıkarmak üzere aracın çekildiği Severomorsk’a gitme talimatı verdi.

Putin, “Raporları bizzat dinlemek ve komisyonu bu trajedinin nedenlerini koşulsuz olarak ortaya çıkarmaya yönlendirmek üzere Severomorsk’a gitmenizi rica ederim. Oradan döndükten sonra bizzat bana rapor etmenizi rica ederim” dedi.

ŞOYGU’DAN AÇIKLAMA

14 denizcinin hayatını kaybettiği denizaltı aracında çıkan yangınla ilgili Putin’i bilgilendiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, şu anda araçtaki incelemelerin devam ettiğini ve kazanın nedenlerinin araştırıldığını aktardı.

Şoygu, “14 denizci hayatını kaybetti, mürettebatın kararlı eylemleri sonucu çıkan yangın söndürüldü. Denizaltı aracı şu anda Severomorsk’taki üste bulunuyor, aracı inceleme çalışmaları sürüyor, olup bitenin nedenleri araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Şoygu, kazanın nedenlerinin soruşturulması için Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın başkanlığında bir komisyon oluşturulduğunu da ekledi.