Yerel seçimleri nasıl okumalı?

Yerel seçimleri nasıl okumalı?

07-04-2019 09:20

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Ancak tartışmalar olanca yoğunluğuyla sürüyor. Tartışmalar henüz sürerken bu haftaki Pusula’mızda konunun siyasi boyutunu işlemeye çalıştık.

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Ancak tartışmalar olanca yoğunluğuyla sürüyor. Özellikle İstanbul başta olmak üzere bir dizi seçim çevresinde yapılan itirazlar, 31 Mart yerel seçimleri üzerine yapılan tartışmalar daha da alevlenmiş gözüküyor. Bu tartışmalar henüz sürerken bu haftaki Pusula’mızda konunun siyasi boyutunu işlemeye çalıştık.

Onlarca farklı değerlendirmenin yapıldığı yerel seçim sürecine dair Pusula’da dört temel nokta üzerinden bir konu paylaşımı yaptık. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Kürt siyaseti ile sosyalist siyasetin seçimlerde elde ettiği sonuçları masaya yatırdık. İlk yazımız Ali Ateş tarafından kaleme alınan, Cumhur İttifakı’nın ‘Pirus Zaferi’ mi? başlıklı yazı. İkinci yazımız İlker Demirer tarafından yazıldı, Seçimler ve denge unsuru: Millet ittifakı. Kayyum tartışmalarının yoğun yapıldığı illerde HDP oylarını analiz ettiğimiz yazımızı Neşe Deniz Babacan yazdı: HDP hangi kilidi açtı?. Ve son yazımız ise sosyalist hareketin seçim pratiği üzerine. Zafer Aksel Çekiç’in kaleme aldığı yazının başlığıSolun bir seçimle daha imtihanı.

İyi okumalar…