Türkiye tarımı nasıl bitirildi?

Türkiye tarımı nasıl bitirildi?

24-02-2019 09:43

Pusula'da bu hafta özellikle bir seçim yatırımı olarak karşımıza çıkan Tanzim satış noktaları meselesi üzerinden güncel bir konu haline gelen tarım ve hayvancılık başlığında 4 yazı ile karşınızdayız.

Pusula’da bu hafta güncel bir konunun arka planına ışık tutmaya çalıştık. Gıda fiyatlarında yaşanan pahalılaşmanın nedenlerini ve bu sürecin ayrıntılarını kaleme aldık. Özellikle bir seçim yatırımı olarak karşımıza çıkan Tanzim satış noktaları meselesi üzerinden güncel bir konu haline gelen tarım ve hayvancılık başlığında 4 yazı ile karşınızdayız.

İlk yazı Sema Aydın tarafından kaleme alınan “Bir seçim yatırımı: Tanzim satışları” başlıklı yazı. İkinci yazımız ise “Türkiye tarımı adım adım nasıl bitirildi? başlığı ile İlker Demirer tarafından yazıldı. Tarımla birlikte en az onun kadar önemli olan bir başka konuyu Gökmen Kılıç yazdı: “Türkiye’de hayvancılığın dünü ve bugünü”. Vedat Altan tarafından “Tarım çöktü, yerine yenisini veremiyoruz” başlıklı yazımız ise Pusula’nın bu haftaki son yazısı.

İyi Okumalar…