“Türkiye İttifakı” ve sol siyaset

“Türkiye İttifakı” ve sol siyaset

12-05-2019 08:40

Bu hafta Pusula’da Erdoğan tarafından dile getirilen ‘Türkiye İttifakı’ söylemine cevaben “Erdoğan karşıtlığını bırakıp, milli cephe kuralım, AKP’yi destekleyelim” önerilerini konu edindik.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik YSK tarafından yapılan darbenin düzen siyasetinde yeni tartışmalar açması doğal. Ancak bu karardan önce Erdoğan tarafından dile getirilen “Türkiye İttifakı” söylemi, düzen siyasetinde tartışılan başlıklardan birisiydi. Hatta “Erdoğan karşıtlığını bırakıp, milli cephe kuralım” önerileri yapılmış, Türkiye İttifakı söylemi üzerinden AKP milli güç haline getirilip, AKP’yi desteklemek yazılıp çizilmişti.

Bu haftaki Pusula’da bu konuyu 4 yazımızla ele aldık. İlk yazı Zafer Aksel Çekiç imzasıyla “Kapitalizmden ayrı bir emperyalizm var mı?”. İkinci yazımız ise Nevzat Kalenderoğlu tarafından yazılan “‘Türkiye İttifakı’ tiyatrosunda loca kapatan ulusalcılar” yazısı. Hasan Alioğlu’nun “‘Saray çetesi’ ve sınıfa karşı sınıf” başlıklı yazısı üçüncü yazımız.  Bu dosyamızın son yazısı ise “Nasıl ‘Cephelensek?” başlığı ile Ali Ateş tarafından yazıldı.

İyi Okumalar…